Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

ELKE MINUUT WORDT ERGENS TER WERELD EEN KIND BLIND

Strijd mee tegen blindheid

In lageloonlanden kan blindheid het leven van een hele familie op zijn kop zetten. Een blind familielid kan niet deelnemen aan het dagelijkse leven of bijdragen aan het gezinsinkomen, waardoor vaak de kinderen of kleinkinderen voor hun blinde ouder of grootouder moeten zorgen, en daardoor niet naar school kunnen gaan.

Light for the World maakt een betekenisvol verschil door te strijden tegen vermijdbare blindheid en te werken aan de integratie van mensen met een visuele beperking in Afrika. Als een erkende Belgische NGO, maken we oogzorg toegankelijk en streven we naar inclusief onderwijs.

Onze partnerorganisaties zijn de ruggengraat van onze werking. In DR Congo, Rwanda, en Tanzania, bieden we hen financiële, technische en organisatorische ondersteuning, wat cruciaal is om een optimale dienstverlening aan mensen met een visuele beperking te garanderen.

Organiseer een actie

Vier je een mijlpaal? Je huwelijk, je verjaardag, de opening van je zaak, of een geboorte – elke gebeurtenis is een kans om het verschil te maken!

Deel je vreugde door een gift te vragen ten voordele van Light for the World. Organiseer een wafelbak, garageverkoop, pannenkoekenslag of laat je sponsoren tijdens je volgende sportieve uitdaging. Het opzetten van een gepersonaliseerde online inzamelactie is eenvoudig via deze link. Light for the World heeft ook promotiemateriaal beschikbaar om je te helpen bij de promotie van je actie.
 

WORD VRIJWILLLIGER

Heb je wat vrije tijd? Heb je unieke talenten of wil je jouw kennis delen? Wil je helpen om het werk van Light for the World bekend te maken? We zijn altijd op zoek naar gepassioneerde vrijwilligers in België. Als vrijwilliger kun je een cruciale rol spelen in het verhogen van het bewustzijn over de problemen van visuele beperking en het genereren van steun voor onze projecten. Je kunt ook nieuwe vaardigheden leren, waardevolle ervaring opdoen en deel uitmaken van een dynamisch en toegewijd team dat streeft naar een inclusievere wereld.

Ben je geïnteresseerd? Neem contact op met Kris Van Kerkhoven via email (kris.van.kerkhoven@lightfortheworld.be) of bel hem op: +32 2 412 08 01